Det blir möjligt att testa cyklar på Cykelmässan, som nu planeras på Stockholmsmässan den 6-8 nov.

Cykelmässan flyttar till november

16-06-2020/ Cykelmässan kommer tillbaka, men i en något ny kostym och på nya datum. Den 6-8 november blir Cykelmässan en del av den stora publikhelgen på Stockholmsmässan som innefattar både Sthlm Food and Wine och Bak- och Chokladfestivalen.

Svenska Cykelmässan, som skulle ha arrangerats den 20-22 mars, fick inte tillåtelse att arrangeras på grund av regeringens förbud för folksamlingar med fler än 50 personer som följd av den rådande Covid-19-pandemin. 

Men inget ont som inte har något gott med sig. Med förhoppningsvis det värsta bakom sig blickar arrangörerna nu framåt mot hösten då de flyttar Cykelmässan till den stora publikhelgen den 6-8 november, skriver arrangören BraMässor i ett pressutskick.

- Vi är väldigt glada över att lyckats få till en sådan bra tid för Cykelmässan, speciellt under dessa svåra tider, säger Björn Delin, vd för BraMässor som arrangerar Cykelmässan tillsammans med Lifestyle Events. 

- Förutom att vi ser fram mot en fullmatad cykelhelg, så är vi speciellt glada åt att arrangera Svenska Cykelmässan parallellt med Sthlm Food & Wine. 

Annan inriktning

I och med att Cykelmässan får ett nytt datum så passar arrangörerna även på att ge den en ny kostym. Inte bara utseendemässigt utan även innehållsmässigt kommer mässan ha en liten annan inriktning. Arrangörerna hoppas kunna locka de cyklister som cyklar regelbundet, använder sin cykel som träningsredskap, deltar i lopp, är aktiva i klubbar och inte minst tar med sig cykeln utomlands.

- Att vi flyttar Cykelmässan till hösten ser jag som ett steg i helt rätt riktning, säger Patrik Löwstedt, projektledare för Cykelmässan.

-Under hösten är det många cykelentusiaster som inspireras för den kommande säsongen, tittar på nyheter och planerar cykelresor. Därför är vi övertygade om att Cykelmässan har alla möjligheter att locka många besökare, säger Patrik Löwstedt.

Cykelmässan kommer att samla de stora cykelaktörerna som skulle ställt ut i mars 2020 samt erbjuda besökare möjlighet att testa cyklar, vara aktiva i workshops, ta del av kända cykelprofiler från scenen och mycket därtill.

Även om planen är en cykelmässa, så är fortfarande pandemin och dess utveckling ett orosmoment som kan störa planen.

-Vi utgår från att mässan gå genomföra, många mässor tror på en säker återstart. Men vi kommer inte att genomföra den om folkhälsomyndigheten avråder oss, säger Patrik Löwstedt när vi ringer upp.

FAKTA

Annons
Annons