Skämdump från tyska Lidls webb-shop.

Lidl satsar på elcyklar - i Tyskland

3-10-2018/ Tyska dagligvarujätten Lidl säljer numera elcyklar. Men några sådana planer finns ännu inte hos svenska Lidl.

Text: Björn Åslund

Nog är det en och annan som höjer på ögonbrynen när man hör att det säljs elcyklar hos en dagligvarukedja som Lidl. Nu är det dock inte i butik, utan endast online-försäljning, och alltså i Tyskland. I online-shoppen finns elcyklar av alla möjliga varianter. Den billigaste vi hittar har prislappen 849 euro. Här hittar vi även stor trehjulig lastcykel, med namnet ”GreenStreet Familien und Lasten-E.Bike - e.cargo” till ett pris på 1899 euro.

Än så länge har Lidl några sådana planer för den svenska marknaden, uppger Petra Whitehead, som är press- och PR-ansvarig för Lidl Sverige.

-Jag har inte hört att det är några elcyklar på gång för Sverige. Det är ju ett annat sortiment i Tyskland. Lidl provar olika saker i olika länder, och fungerar något bra så kommer det till andra Lidl-länder.

I sammanhanget kan ju noteras att den tyska elcykelmarknaden är mer mogen än den svenska. Andelen elcyklar i försäljningen är högre än i Sverige, även om vi under senaste året börjat komma upp på liknande nivåer, senaste cykelsäsongen 207-2018 blev den 19 procent. 

FAKTA

Länk till Lidls elcyklar:

https://www.lidl.de/de/e-bikes/c5004

Annons
Annons
Annons