Annons
Annons

Så här ska elcykeln se ut. Foto: Voi.

Voi breddar sig med elcyklar

15-05-2019/ Elcyklar och lastcyklar. Svenska Voi, vars elscootrar invaderat Stockholm, ska utvidga sig med nya lätta elfordon. Även en ny modell av elscootern har presenterats, som ska vara mer hållbar.

Text: Björn Åslund

Elscootrar som hyrtjänst har tagit huvudstaden med storm det senaste året. Marknaden och efterfrågan på dessa lätta tvåhjuliga fordon har vuxit snabbt och Voi har fått konkurrenter.

Men snabbt växande Voi vill växa vidare. Företagets planer presenterades under tisdagen, och bland annat Breakit rapporterade därifrån.

Expansionen ska ske i Tyskland, där elscooter-tjänster likt Vois inte har varit tillåtna tidigare. Voi planerar etablering i hela 30 tyska städer innan sommarens slut. Men målet är ännu större, man har satt ett mål är att etablera elscootrarna i 150 europeiska städer, berättar Breakit.

Samtidigt så breddar man alltså mobilitets-tjänsten med elcyklar och elassisterade lastcyklar. När de dyker upp i Stockholm är ännu inte bestämt.

-El-cyklarna kommer att lanseras på samtliga marknader runtom i Europa, de första städerna kommer att tillkomma under de kommande månaderna. Vi vill säkerställa att vi börjar i städer som vill erbjuda en helhet kring mikromobiltet, med ett flertal antal alternativa fordon. Vi delar mer när det händer, säger Kristina Nilsson, PR-chef på Voi i ett mejl till Breakit. 

Breakit har tidigare granskat hyrtjänsterna för elsparkcyklar. Då visade det sig att livslängden i vissa fall så kort som två månader. Voi kontrar nu med att ta fram en ny modell av elsparkcyklarna, som ska vara mer hållbar, och med utbytbara batterier.

Bild: 2019-05/voi-lastcykel.jpg
Vois trehjuliga lastcykel med eldrift. Foto: Voi.

Senaste numret av Allt om Elcyklar

Köp den som pdf, för 49 kr:

Klicka här! http://butik.elbilen.org/

Papperstidningen hittar du i Pressbyrån och andra butiker. Här hittar du din butik som säljer tidningen! 
Aktuella nummer går även att beställa online från Pressbyrån

Tidningen finns elektroniskt, där du kan läsa tidigare nummer:

Readly 

Ztory