Annons
Annons

Allt om Elcyklar nr 1 - 2017

Ledare: Revolutionen har precis börjat! 
Att ständigt vara rädd blir för trist helt enkelt, lust är en roligare drivkraft.

Krönika
Min rullstol blir en elcykel

Nyheter från elcykelvärlden
Läs om bland ­annat: Oslo subventionerar lastcyklar med eldrift. • Snart kommer batterier med tio års livslängd. • I Halmstad har man med framgång låtit många hundra bilister prova elcykel. • Boende får tillgång till fordonspool med elcyklar i Jönköping. • Den segdragna historien om att få de snabba elcyklarna Stromer och BH Bikes i rätt klass.

Tema: Malmö – en härlig cykelstad
Staden är platt, och har många välskyltade cykelbanor. Chefredaktör Gustav Forsberg har dykt ned ordentligt i detta cykel-mecka. Han har besökt ett blivande hyreshus med bara en p-plats, där de boende förutsätts klara vardagsresorna med cykel. Besök fick även några pionjärer inom cykellogistik.

Din köpguide
Det är en djungel med elcyklar av olika typer och med vitt skilda prislappar. I vår stora köpguide går vi på djupet i alla de frågor som förstagångsköparen vill ha svar på.

Tester
Vi har testkört en rad nya elcyklar. Läs mer om modeller som passar för vardagscyklingen i stan. Är du mer lagt åt färd i skog och berg? Vi har även testat flera olika mountainbikes.

Utrustning – batteriets hemlighet
Tillverkare berättar inte allt om cykelbat­teriernas prestanda. Få inblick i de faktorer som cykel- och motortillverkare inte är helt öppna om.

Utrustning – Livräddare på ryggen
En ryggsäck med inbyggd belysning kan öka synligheten på kvällar och nätter. Vi har synat denna lysande nyhet i sömmarna.